Op deze pagina kunt U alles lezen over geplande concerten aan de Lageweg 6 in Peize en de Kerk in Peize: de zogenaamde
                                            "Mariahoeve" concerten.
Deze concerten zijn een particulier initiatief om in een huiskamersfeer concerten bij te wonen van een uur (aan de Lageweg) en langer (meestal met pauze in de Kerk), gegeven door professionele musici. Voor al deze concerten wordt entree geheven.
De concerten aan de Lageweg worden betaald uit de entreeopbrengsten. De concerten in de Kerk worden behalve uit de entreeopbrengsten ook betaald door organisaties die subsidiĆ«ren en sponsoren. Daarom kunnen er in de Kerk altijd grotere ensembles optreden.

Het programma voor seizoen 2019/2020 volgt hierna. Uitgebreide informatie op de desbetreffende pagina. Zie boven.
Naast het organiseren van concerten op hoog professioneel niveau initieert Stichting Mariahoeve projecten op basisscholen waar klassieke muziek een belangrijke rol speelt.
Komend seizoen is dat het orgelproject: PIJPEN zoeken met PIET PRESTANT in samenwerking met organist Sietze de Vries voor de groepen 3,4, en 5 van de basisscholen in Peize.
 12 en 13 maart 2020.

Zondag 22 september 2019  16.00uur  (verplaatst naar) Kerk van Peize!!!
Duo Le Coultre& van Hees
Floor Le Coultre: viool en altviool
Martin van Hees: gitaar
Songs of Europe

Zaterdag 30 november 2019  20.15 Lageweg 6 Peize
Duo Le Coultre/ Den Hengst
Floor Le Coultre: viool
Maarten den Hengst: piano
Frans programma

Vrijdag 13 december 2019 20.15 uur Kerk van Peize
Seldom Sene met Klaartje van Veldhoven (sopraan)
Delight in Musicke

In het kader van 75 jaar bevrijding:
Zaterdag 29 februari 2020  20.15 uur  Kerk van Peize en
                                                                  zondagmiddag 15.30 uur in de Dorpskerk in Haren
Tim Brackman:  viool
Jelmer de Moed:  klarinet
Pieter de Koe: cello
Rik Kuppen: piano
Programma: O. Messiaen: Quatuor du fin du temps en werken van Cl.Debussy

12 en 13 maart 2020   ORGELPROJECT: Pijpen zoeken met Piet Prestant
voor groepen 3,4 en 5 van de twee basisscholen in Peize.
Dit wordt afgesloten met een miniconcert op vrijdag 13 maart 's avonds in de Kerk van Peize.
Nadere informatie volgt op de desbetreffende pagina hierboven.

Zaterdag 4 april 2020  20.15 uur Lageweg 6 Peize
Beth en Flo
Dit duo staat garant voor een uur genieten van prachtige pianomuziek met een theatrale omlijsting. Zoals ze zelf zeggen: muziek met een vleugeltje theater.

Zaterdag 18 april 2020  20.15 uur Kerk van Peize
Trio Rembrandt Frerichs: The Contempory Fortepiano
  klassiek/jazz

Zondag 24 mei 16.00 uur Kerk van Peize
Duo Amacord (pianoduo) en duo Brackman/Le Coultre (vioolduo)
met een programma "van J.S. Bach tot D. Shostakovich" in diverse bezettingen.