Op deze pagina kunt U alles lezen over geplande concerten aan de Lageweg 6 in Peize en de Kerk in Peize: de zogenaamde
                                            "Mariahoeve" concerten.
Deze concerten zijn een particulier initiatief om in een huiskamersfeer concerten bij te wonen van een uur (aan de Lageweg) en langer (meestal met pauze in de Kerk), gegeven door professionele musici. Voor al deze concerten wordt entree geheven.
De concerten aan de Lageweg worden betaald uit de entreeopbrengsten. De concerten in de Kerk worden behalve uit de entreeopbrengsten ook betaald door organisaties die subsidiëren en sponsoren. Daarom kunnen er in de Kerk altijd grotere ensembles optreden.

Het programma 2019/2020 is abrupt afgebroken door de Corona pandemie. Gelukkig hebben we de drie geannuleerde concerten kunnen doorschuiven naar het volgende seizoen!

Het programma voor seizoen 2020/2021 volgt hierna. Uitgebreide informatie op de desbetreffende pagina. Zie boven.
Naast het organiseren van concerten op hoog professioneel niveau initieert Stichting Mariahoeve projecten op basisscholen waar klassieke muziek een belangrijke rol speelt.

Zondag 6 september 2020  16.00uur   Kerk van Peize
Roden Girls Chorister o.l.v. Sonja de Vries m.m.v. Sietze de Vries op orgel

Zondag 4 oktober  2020  16.00 uur Kerk van Peize
Lucie Horsch (blokfluit) en Thomas Dunford (luit)

Zondag 15 november 2020 15.30 uur Kerk van Peize
Trio Rembrandt Frerichs : The Contempory Fortepiano (jazz)

Zaterdag 30 januari 2021 20.15 uur Lageweg 6 Peize
Pianist Tobias Borsboom
Deze Nederlandse toppianist (winnaar van the Dutch Classical talent award) speelt werken van o.a. Debussy, Schubert, Liszt, Godowsky e.a.

Zaterdag 20 februari 20.15 uur  Kerk van Peize
Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Zondag 14 maart 2021 16.00 uur Kerk van Peize
DUO²: Duo Amacord (pianoduo) en duo Brackman/Le Coultre (vioolduo)
met een programma "van J.S. Bach tot D. Shostakovich" in diverse bezettingen.

Zondag 18 april 2021  15.30 uur Kerk van Peize
Hermitagekwartet