top of page

 

 

 

 

 

entree: € 22,50 (22+)  gratis  (t/m 21jaar, maar wel aanmelden via de mail!) inclusief koffie/thee binnenkomst en een drankje na

Zaterdagmiddag 18 november 15.30 uur

KERK van Peize


BLOKFLUITKWARTET BRISK


met 

FOUR in ONE

Vier musici die als gelijkwaardige partners hun muzikale wereld delen: dat vraagt om een enorme inzet en groot onderling vertrouwen. Daarom is Four in One het motto van dit programma, maar het verwijst ook naar de canon, de bekendste muzikale vorm van vier-in-één. Canons vormen hier de rode draad. Ook het fijn geëtste stemmenweefsel van de renaissance-polyfonie en de fuga’s van Bach vinden hun oorsprong in het canonisch schrijven. Het komt allemaal voorbij: een fuga van Dufay, canons van Obrecht, en elkaar imiterende stemmen in motetten van Palestrina en Clemens. Dit alles is de opmaat voor een fuga van Bach uit de Kunst der Fuge. De oude muziek wordt afgewisseld met korte hedendaagse stukken: een canon van Rob Zuidam, een catch van Willem Wander van Nieuwkerk, een caccia van Toek Numan, en een speciaal voor dit programma geschreven stuk van Celia Swart. Tot slot klinken bewerkingen van een canon van Scriabin en een nocturne van Tsjaikovsky.


En ja dit jaar is het laatste jaar dat Brisk optreedt: ze houden op te bestaan als kwartet na 35 jaar! Op zo'n succes mag getoast worden!!

bottom of page