top of page

JAZZPIANIST

REMBRANDT FRERICHS

&

Saxofonist

EFRAÏM TRUJILLO

 

Vrijdagavond 3 november 20.15 uur 

Kerk te Peize

About

Rembrandt Frerichs is geboren in Rotterdam en muziek zit hem gewoonweg in het bloed. Zijn vader Fer Frerichs, wie ook heerlijk de contrabas bespeelt en zijn moeder die lang heeft gezongen , hebben hem van jongs af aan muziek in de aderen gepompt.

Piano, hèt instrument van Rembrandt, heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij zijn Bachelor en Master’s Degree haalde. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Als gastdocent is Rembrandt vanaf 2005 werkzaam op de conservatoria van Den haag, Rotterdam en Tilburg.

Maar wij kennen hem vooral als jazzpianist en componist, met een grote interesse voor klassieke en Perzische muziek. Hij is geweldig in zijn improvisaties en speelt met evenveel enthousiasme en gemak met zowel jazz-, klassieke, als Arabische muzikanten. Rembrandt is dan ook met recht een multi-talent te noemen. Met zijn Rembrandt Frerichs Trio maakt hij furore in binnen- en buitenland!

En dit is nog maar een tipje van wat Rembrandt muzikaal allemaal in zijn mars heeft. Neem dan ook zeker een kijkje op de website: rembrandtfrerichs.nl

Maar we zouden niet het hele verhaal vertellen, als we ook niet kort iets over Efraïm Trujillo zouden zeggen.
De in Californië geboren Efraïm begon al 6 jarige jongen met het spelen op de klarinet. Maar deze ruilde hij in voor de saxofoon. Begin jaren negentig studeerde hij als uitvoerend muzikant af aan het conservatorium van Amsterdam. Ook Efraïm is een veelzijdig muzikant, componist, arrangeur en producer.

Waar zou u hem van kunnen kennen? Wat dacht u van de New Cool Collective big band, de te gekke The Ploctones, zijn samenwerking met gitarist Anton Goudsmit, of de heerlijke The Preacher Men! Hij is geen onbekende op festivals als North Sea Jazz, Jazz in Duketown en het Tokio Jazz Festival. Maar hij toerde ook met / arrangeerde voor grote artiesten als Oleta Adams, Gregory Porter en Chris Potter.

Meer lezen over Efraïm, kijk op efraimtrujillo.com

Entree € 20,- (voorverkoop) € 25,- aan de deur.

jeugd t/m 21 jaar gratis (wel aanmelden via de mail)  Prijs is  incl. koffie thee vooraf en drankje na!

bottom of page