top of page

RIK KUPPEN

in de pianistenserie

26 april 2024 20.15 uur   

Kerk van Peize

Rik Kuppen is een breed georienteerde jonge solist en kamermusicus. Veelvuldig te horen op het podium en onderdeel van vernieuwende, succesvolle ensembles is hij 1e prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, finalist van het YPF en volgde het Dutch Classical Talent traject, waar hij werd omschreven als een ‘kleurenvirtuoos’.

Rik maakte voor zijn Dutch Classical Talent tournee door de grote zalen van Nederland een voorstelling in samenwerking met gerenommeerd operaregisseur Wim Trompert en dichter Myrte Leffring. Muziek en poëzie, belichting en acteren smolten op een unieke en intieme wijze samen.

Hij begon zijn muzikale reis toen hij twaalf jaar oud was en werd op zijn zeventiende toegelaten op het conservatorium van Den Haag. Hij studeerde hier bij Ellen Corver en behaalde in 2017 zijn master-diploma. Sinds november 2019 wordt Rik gesponsord door het Kralings Muziekfonds Stringendo.

Rik volgde verschillende lessen bij onder andere Lars Vogt, Ferenc Rados, Rita Wagner, Edith Fischer, Dmitri Bashkirov, Naum Grubert, David Kuijken, Ronald Brautigam. Met zijn ensembles werd hij gecoacht door onder andere Eberhard Feltz, Reinbert de Leeuw, Vera Beths, Johannes Meisll, Hatto Beyerle en Petr Prause
 

Sinds 2020 is Rik de nieuwe vaste pianist van het Brackmantrio met Tim Brackman en Kalle de Bie. Kijk voor meer informatie op www.brackmantrio.com. Ook speelt hij veel samen met Oskar Back winnares Coraline Groen. Onlangs namen ze in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Den Haag het eerste deel van de vioolsonate van Richard Strauss op.

Hij vormt al jaren een vast duo met klarinettist Jelmer De Moed. In december 2019 kwam hun EP Dwaallicht uit met stukken van Robert Schumann en Alban Berg. Ze waren te gast in het segment ‘jonge helden’ van het programma Podium Witteman. In december 2019 debuteerden ze op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen.

PROGRAMMA:

J. P. Rameau (1683-1764)

      -Uit Suite in G

            Le Tricotets

            L'indifferente

            Menuet I 

            Menuet II

            Le Poule   

            Le Triolets

 

F. Mompou (1893-1987)

      -Selectie uit Musica Callada

 

L. Janacek (1854-1928)

      -Selectie uit Op Een Overwoekerd Pad

 

J. Brahms (1833-1897)

      Rhapsody op. 79 no. 2

entree € 20,- (voorverkoop) aan de deur € 25,-jeugd t/m 23 jaar gratis. Wel aanmelden via de mail (mariahoeveconcerten@gmail.com Er is een beperkt aantal gratis plaatsen)

bottom of page