top of page

DELPHINE TRIO

Zondag 13 oktober 2024 15.30 uur Kerk van Peize

Magdalenna Krstevska    klarinet, Jobine Siekman cello  Roelof Temmingh piano

Het Delphine Trio brengt drie gepassioneerde jonge musici uit verschillende hoeken van de wereld samen: de Australische klarinettiste Magdalenna Krstevska, de Nederlandse celliste Jobine Siekman en pianist Roelof Temmingh, afkomstig uit Zuid-Afrika. Het Delphine Trio, opgericht in 2020 aan het Royal College of Music London, toont een combinatie van individueel instrumentaal talent, intelligent en nieuwsgierig musiceren en een passie voor divers repertoire. Elk lid van Delphine Trio heeft een masterdiploma behaald aan het RCM en heeft ook een RCM Junior Fellowship gekregen - een zeldzame combinatie.

 

Het Delphine Trio was finalist in de Royal Overseas League Competition 2022 in Londen en heeft opgenomen in de Abbey Rd Studios. Ze traden op in salonconcerten in Londen, in het Mosterdzaadje in Nederland, en onlangs gaven ze een uitverkocht recital in de Elgar Room van de Royal Albert Hall. Eerder dit jaar ontvingen zij de beurs van het Mengelberg Fonds om deel te nemen aan masterclasses in het buitenland. Ze zijn gecoacht door gewaardeerde muzikanten, waaronder Colin Lawson, Richard Lester en Timothy Lines.

 

Het Delphine Trio is een fervent voorvechter van diversiteit in de klassieke muziek en wil dit weerspiegelen door middel van hun verkenning van repertoire en concertprogrammering. Om hun kennis van minder bekende werken en componisten uit te breiden, hebben ze opgetreden in tal van diversiteitsinitiatieven in het RCM, zoals het FestivALL (het inaugurele RCM-diversiteitsfestival) en het Woodwind Diversity Concert, met muziek van Louise Farrenc en Elisabeth Lutyens.

PROGRAMMA (onder voorbehoud):

M. Bruch, uit 8 stukken voor klarinettrio op. 83:

1. Andante

2. Allegro con moto

4. Allegro agitato

 

J. Ireland, Trio in d klein: 

i. Allegro non troppo

 

D. Schnyder, 'A Friday night in August'

 

P. Juon, Trio Miniaturen, op. 18a & 24a:

i. Rêverie

ii. Humoreske

iii. Elegie

iv. Dance phantastique

 

P. Norgard, 'Spell' 

 

M. Bruch, uit 8 stukken voor klarinettrio op. 83: 

5. Rumänische Melodie: Andante

7.Allegro vivace, ma non troppo

Reserveren via bovenstaande knop of mail: mariahoeveconcerten@gmail.com of bel: 0505717693

Entree: € 22,50  (t/m 23 jaar gratis. Wel aanmelden via de mail: mariahoeveconcertne@gmail.com) Prijs is inclusief koffie/thee voor aanvang en drankje en knabbeltje na afloop)

bottom of page