top of page

Pianist Henry Kelder
1 maart 20.15 uur

Kerk van Peize

Programma
wordt nader bekend gemaakt.

henry kelder 2_edited.jpg

Henry Kelder (Groningen 1973) is werkzaam als pianist, componist, dirigent, kamermusicus,improvisator,repetitor,cultureel ondernemer en conservatoriumdocent. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid qua genres en is zodoende te horen in vele samenstellingen, maar ook als solist en begeleider. Zijn breedheid vormt zijn identiteit als musicus. Tijdens de afgelopen Corona lockdowns heeft hij bijna dagelijks een verrassend pianostuk gepost op Facebook en YouTube van onbekende componisten, onbekende parels van bekende componisten en Nederlandse componisten. Het is wereldwijd zeer succesvol opgepakt met vele wereldpremieres en uitnodigingen tot gevolg.
Henry Kelder is pianist in LUDWIG, het trio Heuvelman, Kelder & De Visser, Duo Lind´n Kelder en regelmatig het Rietveld Ensemble. Hij is repetitor bij het Nederlands Kamerkoor, Silbersee en het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werkte o.a. samen met Steve Reich, Simone Lamsma, Pascal Dusapin, Pierra Audi, Barbara Hannigan, Reinbert de Leeuw, Alexander Raskatov, George Benjamin, Lucas Vis, Simon McBurney en vele anderen.
Sinds 2011 is hij directeur van MatchingArts, een innovatief bedrijf ter exploitatie van
podiumkunsten in de breedste zin van het woord. In 2019 is het bedrijf partner geworden van het Chinese SkyCulture waarmee jaarlijks projecten worden geïnitieerd in Europa en Azië. Zo was hij in 2021 art director van het onlineproject Music Without Borders met tien miljoen kijkers in China en in 2022 manager van Foshan Composers Contest. Hij is tevens programmeur en artistiek leider van Festival Havikconcerten te Amersfoort.
Henry Kelder schreef 3 saxofoonconcerten, 2 symfonische cantates, orkestmuziek,
koormuziek, muziektheaters, kamermuziek, pianostukken en entertainment muziek. Meerdere keren per jaar tourt hij door de Verenigde Staten, Europa en Azië om masterclasses en concerten te geven. Naast zijn solo dubbel album Clarity in Depth 1&2 is ook het album ZBOP! van Duo Lind´n Kelder (met saxofonist Johan van der Linden) uitgekomen. Inmiddels zijn van die albums zijn composities Isle of Arran en Song For You regelmatig op NPO Radio Klassiek te horen. Dit jaar komen nog eens twee solo dubbelalbums van hem uit, Clarity in Depth 3&4 en Dutch Piano Music 1&2 (werktitel), met louter stukken van Nederlandse componisten die nog nooit zijn opgenomen.
Voor een nieuw project getiteld MatchingArchives brengt hij de pianomuziek van
Nederlandse componisten in kaart met opnames en uitgaven. Ook met zijn Keuris Ensemble zet hij zich in voor het uitvoeren van nieuw werk van Nederlandse componisten. Henry is lid en werkzaam voor de TenClub in Amsterdam voor Classical Music & Modernist Drama en zodoende nauw betrokken bij de klassieke muziek projecten w.o. de Grand Érard Serie.
Henry Kelder is momenteel hoofdvakdocent piano aan het HKU Utrechts Conservatorium en volgend seizoen 30 jaar werkzaam als conservatoriumdocent(eerder in Groningen en Den Haag). Hij woont met zijn gezin in Hoogland, Amersfoort.

Programma  "Clarity in Depth"

 

Clara Schumann - Romanze in A

Frédéric Chopin - Polonaise No. 15

Anatoly Lyadov - 8 Preludes (selectie)

John Field - Nocturne No. 4 

Ottorino Respighi - Notturno

Amy Beach - Dreaming

James Wilding - Staying at Home (2020)

Anne-Maartje Lemereis Three indoor dances

      korte pauze

Samuel de Lange Jr. - Märchenbilder, Op.7

Tristan Keuris - Fingerprints (1976)

Henk Alkema - Black Heat (2004, rev.2011)

Henry Kelder - Improvisation No.5 & Isle of Arran


Entree: Voorverkoop via website/mail of tel.: € 20,- en t/m 21 jaar gratis na aanmelden via de mail. Aan de deur: € 25,-
Entreeprijs is inclusief drankjes vóór en na afloop van het concert.

bottom of page