Zondagmiddag 22 september 16.00 uur wordt aan de LAGEWEG 6 in PEIZE het nieuwe seizoen Mariahoeveconcerten geopend door duo LeCoultre&VanHees.

DUO LeCoultre&VanHees  viool en gitaar brengen muziek van hun CD Songs of Europe.

Sinds 2014 is duo LeCoultre&VanHees een vast duo dat speelde op verschillende kamermuziek festivals zoals tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam maar ook tijdens internationale kamermuziekfestivals en op vele verschillende locaties in Nederland. Hun repertoire is zeer afwisselend en bevat bijna alle denkbare muziekstijlen binnen de klassieke muziek.

Duo LeCoultre&VanHees bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Floor slaagde voor haar Masterstudie me onderscheiding voor haar meeslepende spel. Zij soleerde bij verschillende orkesten en is prijswinnaar bij verscheidene concoursen. Zij gaf concerten in China, toerde door Zuid Amerika en Europa. Martin slaagde voor zijn Masterstudie met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en won verschillende prijzen op nationale en internationale gitaar concoursen. Martin gaf solo concerten in India, Thailand, Griekenland en West-Europa.