Mariahoeveconcert aan de Lageweg 6 in Peize

Zaterdag 30 november 20.15 uur

FLOOR LE COULTRE (viool)  en MAARTEN DEN HENGST (piano)

Floor en Maarten leerden elkaar kennen toen ze het tripelconcert van L. van Beethoven speelden.

Het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten om samen repertoire op te bouwen.

Misschien hoorde U ze al in het Mariahoeveconcert dat ze gaven in september 2018

Welnu vanavond komen ze op verzoek terug met een prachtig Frans programma

C. Debussy: Sonate pour violon et piano

- Allegro vivo

- Intermède: Fantasque et léger

- Finale: Très animé

G. Fauré: Romance op.28

O. Messiaen: Thème et variations

M. Ravel: Sonate pour violon et piano

- Allegretto

- Blues: Moderato

- Perpetuum mobile: Allegro

Dit Franse programma begint met de impressionistische klankwereld van Claude Debussy. Zijn vioolsonate – het laatste werk dat hij schreef - is een kort en krachtig meesterwerk dat de luisteraar naar het Parijs van 1917 voert. Fauré schreef zijn korte Romance opus 28 toen hij zich teruggetrokken had in de Franse Pyreneeën om zijn twijfelende verloofde wat tijd voor zichzelf te geven. Het mocht helaas niet baten.. Het prachtige Thème et variations van Olivier Messiaen was een geslaagd huwelijksgeschenk aan zijn vrouw. Het werk opent met een prachtig thema, dat zich gaandeweg ontwikkelt in spectaculaire variaties. In de sonate voor viool en piano is Ravel’s interesse voor de Amerikaanse jazz en blues duidelijk hoorbaar, naast de impressionistische klankwereld die we eerder bij Debussy hoorden.