Mariahoeveconcert in de Kerk van Peize

Zaterdag 24 mei 2020 16.00 uur

DUO²

Duo Amacord en duo Brackman/Le Coultre

Pianisten Ivana Alkovic en Maarten den Hengst, samen Pianoduo Amacord, ontmoetten elkaar in Wenen waar zij beiden studeerden aan de Universität für Musik und darstellende Kunst. Amacord staat bekend als een van de meest veelzijdige pianoduo’s in Nederland. Zij concerteren regelmatig op de internationale podia waar zij naast het reguliere repertoire voor piano a quatre-mains en twee vleugels vaak nieuwe werken van hedendaagse componisten in hun programma’s verwerken. Zo schreven componisten Genevieve Murphy, Marlijn Helder, Diego Soifer, Dominy Clements en Karl Fiorini nieuw werk voor Amacord. Ook gaat het duo regelmatig samenwerkingen aan met andere kunstvormen.

Le Jardin Féerique is de nieuwe cd van Pianoduo Amacord en omvat fantasievolle, sprookjesachtige werken van Ravel, Bizet en Debussy voor piano a quatre-mains. In dit bijzondere programma echter zullen deze dromerige sprookjes heftig worden verstoord: de nachtmerries liggen op de loer!

Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre ontmoetten elkaar al op jonge leefijd bij de Academie voor muzikaal talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho en Pavel Vernikov. Na samen veel kamermuziek uitgevoerd te hebben in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen. Sinds 2013 vormen zij een duo en ontdekken steeds meer prachtig repertoire voor viool/(alt)viool.

Violiste Floor Le Coultre en pianist Maarten den Hengst vormen een duo na een intensieve samenwerking in het Tripel Konzert van Beethoven waarin ze beiden als solist optraden in 2017. De muzikale klik gaf enorme motivatie om samen het prachtige repertoire voor viool en piano te veroveren.

Voor het programma in Peize is Le Jardin Féerique (de Tovertuin)  de inspiratiebron voor een samenwerking tussen de bevriende duo’s.

In Duo2 gaan de duo’s zich omtoveren van 1 tot 4-koppige combinaties.